Jinhae Gunhangje Festival

Festival Jinhae Gunhangje patrí k najväčším slávnostiam v Južnej Kórei. Každoročne ho navštívi viac ako 2 milióny turistov. Koná sa na začiatku apríla v meste Jinhae v provincii Gyeongsangnam-do. Výber dátumu nie je náhodný. Práve na jar rozkvitajú stovky čerešní a rozveselia ulice so starými budovami. Mestom voňajú biele a ružové kvety a kvetné lístky pršia pri jarnom vánku turistom do vlasov.

Kvitnúce stromy tvoria krásne pozadie pri slávnostných prehliadkach. Festival vydáva česť čínskemu námorníctvu. Ožíva námorná história, tunajšia inokedy neprístupná Námorná akadémia je otvorená verejnosti a návštevníkov víta Múzeum námorníctva. Všetci s napätím očakávajú slávnostný sprievod vojenského orchestra a námorníkov vo výstavných uniformách. Počas celých 10 dní priebiehajú sprievodné akcie vrátane ochutnávok kórejskej kuchyne, súťaží pre deti, ukážok tradičných tancov, vystúpenia armádnych kapiel a predstavenie vojenskej techniky. Nepísanou zábavou sa stalo fotografovanie s čerešňami v pozadí. Na promenádach sa objavujú umelecké inštalácie využívajúce drobné kvietky. Medzi stromami sa prechádzajú maskoti festivalu, miestni obyvatelia aj turisti s fotoaparátmi a kamerami. Pohľad na mesto z vtáčej perspektívy ponúka park Jehwangsan Mountain Park. Z vyhliadky, kam sa dostanete po svojich alebo lanovkou, uvidíte nielen mesto zahalené do bieleho a ružového kabáta, ale aj námorný prístav. Pri troche šťastia v ňom bude kotviť loď čínskeho námorníctva, ktorú bežne neuvidíte.

Vstupné na festival je zdarma. Denný program je zverejnený na stránkach mesta. Dopravu do Jinhae zaisťujú diaľkové autobusy zo stanice Nambu Bus Terminal v Soule. Linky mestskej dopravy sú pripravené na nápor turistov a dovezú vás do stredu diania. Ubytovať sa môžete v luxusných hoteloch, aj v hosťovských izbách u miestnych.

Publikované: 06.11.2017

Novinky súťaže akcie